Huifkar Damme

Op het tempo van de paarden, omgeven door prachtige landschappen ontdek je weer wat de natuur ons te bieden heeft. Gouden korenvelden, vruchtbare weilanden, zeldzame vogelsoorten, een rijke geschiedenis die onze streek kleurt en die wacht om opnieuw ontdekt te worden door jullie!

We bieden jullie een aantal mogelijkheden om de streek te verkennen, maar wens je liever een tochtje in je eigen streek? Dat kan ook!

Onze huif kan open of gesloten worden afhankelijk van het weer en biedt plaats aan 18 personen.

Klassieke Huifkartocht

huifkar-klassiek

huifkartocht van ca. 2,5u (met halte van ca. 30 min)

We starten op de markt van Damme onder het goedkeurend oog van Jacob Van Maerlandt.
Vervolgens rijden we richting Oostkerke onder de schuin gegroeide bomen, langs de Damse Vaart. In Oostkerke aangekomen houden we even halt om de paarden te laten rusten. Ondertussen kunt U een kleine wandeling maken langsheen de kerk zonder spits of even tot aan het kasteel van Oostkerke. Je kan ook opteren om de lokale horeca te bezoeken. Aan U de keuze! Op onze terugweg kiezen we voor de alom gekende Krinkeldijk om zo opnieuw Damme te bereiken.

Je bent uiteraard vrij om zelf een versnapering of drankje te voorzien tijdens de rit.

BiertjePleziertje Huifkartocht

huifkartocht van ca. 3u (met halte van ca. 1u)

We starten op de Markt van Damme en verwennen je onmiddellijk met een goed glas bier uit de regio; aangevuld met hapjes die streekgebonden zijn. Na een rondrit per huif houden we halt om een uurtje te volkspelen. In het cafétje kun je opnieuw de bierkaart raadplegen! Na het volkse vertier rijden we terug naar Damme en genieten we terug van een biertje met lokale lekkernijen!

Inbegrepen:

  • huifkartocht van 3u
  • bierarrangement: 2 streekbieren op de huifkar met streekgebonden degustatie, volkspelen en consumptie in de horecazaak. (Voor -16 jarigen of geheelonthouders bieden we een aangepaste variant, na overleg met U.)

Huifkartocht Uylenspieghel

huifkar-uylenspieghel

huifkartocht van ca. 2,5u (met halte)

Een huifkartocht door de zwinstreek vergezeld van een mooie picknickmand!
Onze huifkar rijdt langs de mooiste plekjes van onze streek om halt te houden tussen de velden (bij mooi weer). Uit onze mand toveren we lekkere broodjes, kazen en vleeswaren uit de streek, Dams paterbier en zoetigheid. Voor de kleintjes zijn er ook chocoladebroodjes en fruitsap. Als de weergoden ons wat minder goed gezind zijn, blijven we gezellig op de huifkar eten, want onze huifkar heeft een lange tafel in het midden!

Inbegrepen:

  • huifkartocht van ca. 2,5u
  • Picknick: broodjes, koffiekoeken, charcuterie (kazen en vleeswaren), boter, peperkoek, koffie, paterbier, confituur…

Huifkartocht in Oorlogsvelden

huifkar-schapen

huifkartocht van ca. 4u (met halte)

Deze huifkartocht start in Oostkerke!
We overlopen de oorlog – en invasiegeschiedenis van onze streek… Van Germanen tot Spanjaarden en Fransozen, van den Grooten Oorlog tot wereldoorlog II.
We geven jullie het verhaal van de oorlogsgod Wodan, het wisjedatje over de verloren gegane boomgaarden in onze streek, het verhaal van den “draad” op de grens, en nog zoveel meer…

We houden halt in het pittoreske Ramskapelle (bij Knokke-Heist) en bezoeken een van de mooiste oorlogsmusea uit de streek die volledig gewijd is aan WO2. Je krijgt een 2u durende rondleiding door een ervaren en een gepassioneerde gids! Na afloop kun je in de cafetaria van een frisse pint of een koffietje genieten.

Bij het terugkeren keuvelen we nog na en worden sterke verhalen nog sterker!

Inbegrepen:

  • huifkartocht van ca.4u
  • museumbezoek, gids, consumptie ter plaatse

Mocht U nog vragen hebben of U heeft zelf een voorstel, laat het ons gerust wten!

Onze algemene voorwaarden zijn hier te raadplegen.